Tub çeliku ASTM A213

Përshkrim i shkurtër:


 • Fjalë kyçe (lloji i tubit):Tub çeliku inox, Pipng çeliku, tub çeliku ASTM A213
 • Madhësia:OD: 6-114 mm; TH: 0,25 mm-3,0 mm; Gjatësia: 3-6 m ose personalizoni
 • Standardi dhe nota:ASME SA 213 Shoqëria Amerikane e Inxhinierëve Mekanikë;ASTM A213M Shoqëria Amerikane për Testimin dhe Materialet
 • përfundon:PE / Skajet e rrafshta, BE / skajet e pjerrëta
 • Dorëzimi:Koha e dorëzimit: Brenda 30 ditëve dhe varet nga sasia e porosisë tuaj
 • Pagesa:TT, LC, OA, D/P
 • Paketimi:Paketa standarde e detit
 • përdorimi:Për prodhimin e paneleve të murit, ekonomizuesit, ngrohësve, mbinxehësve dhe tubacioneve të avullit të kaldajave.
 • Përshkrim

  Specifikim

  Standard

  Pikturë & Veshje

  Paketimi dhe ngarkimi

  ASTM A213 mbulon bojlerin pa tela prej çeliku ferritik dhe austenitik, tubin e kaldajës dhe tubacionet e shkëmbimit të nxehtësisë, të përcaktuara me notat T5, TP304, etj. Notat që përmbajnë shkronjën, H, në përcaktimin e tyre, kanë kërkesa të ndryshme nga ato të klasave të ngjashme që nuk përmbajnë shkronjën , H. Këto kërkesa të ndryshme sigurojnë forcë më të lartë të këputjes së zvarritjes sesa zakonisht arrihet në shkallë të ngjashme pa këto kërkesa të ndryshme.

  Madhësitë dhe trashësia e tubave zakonisht jepen për këtë specifikfikation janë 18 in. [3,2 mm] në diametër të brendshëm deri në 5 inç. [127 mm] në diametër të jashtëm dhe 0,015 deri në 0,500 inç. [0,4 deri në 12,7 mm], përfshirë, në trashësinë minimale të murit ose, nëse specifikohetfied sipas rendit, trashësia mesatare e murit.Tuba që kanë diametra të tjerë mund të mobilohen, me kusht që tuba të tillë të jenë në përputhje me të gjitha kërkesat e tjera të kësaj specifikation.


 • E mëparshme:
 • Tjetër:

 • Notat e çelikut – TP 304, TP 304L, TP 316, TP 316L, TP 321

  Kërkesat teknike acc.në ASTM A 450.

  Madhësia e tubave në përputhje me ANSI/ASME B36.19M.

  Cilësia e tubave sigurohet nga procesi i prodhimit dhe testi jo shkatërrues.

  Fortësia e metalit jo më pak se 100 HB.

  Toleranca e gjatësisë së tubave të matur jo më e madhe se +10 mm.

  Monitorimi i vazhdimësisë së metalit me pneumotest me presion prej 6 bar është i disponueshëm.

  Testi i korrozionit ndërgranular në përputhje me ASTM A262, Praktika E është në dispozicion.

  Kërkesat e trajtimit të nxehtësisë

  Gradë UNS
  Emërtimi
  Lloji i trajtimit të nxehtësisë Temperatura austenitizuese/tretësuese, min ose diapazoni°F [°C] Media ftohëse Madhësia e grurit ASTM Nr. B
  TP304 S30400 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë ...
  TP304L S30403 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë ...
  TP304H S30409 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë 7
  TP309S S30908 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë ...
  TP309H S30909 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë 7
  TP310S S31008 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë ...
  TP310H S31009 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë 7
  TP316 S31600 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë ...
  TP316L S31603 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë ...
  TP316H S31609 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë 7
  TP317 S31700 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë ...
  TP317L S31703 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë ...
  TP321 S32100 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë ...
  TP321H S32109 Trajtimi me zgjidhje e punuar ne ftohte:2000[1090] e petëzuar në nxehtësi: 1925 [1050]H ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë 7
  TP347 S34700 Trajtimi me zgjidhje 1900°F [1040°C] ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë ...
  TP347H S34709 Trajtimi me zgjidhje i punuar ne ftohte:2000[1100] i petëzuar në nxehtësi: 1925 [1050]H ujë ose një ftohje tjetër e shpejtë 7
  TP444 S44400 pjekja nënkritike ... ... ...

  Standard
  Artikulli
  ASTM A213 ASTM A269 ASTM A312
  Gradë 304 304L 304H 304N 304LN
  316 316L 316Ti 316N 316LN
  321 321H 310S 310H 309S
  317 317L 347 347H
  304 304L 304H 304N 304LN
  316 316L 316Ti 316N 316LN
  321 321H 310S 310H 309S
  317 317L 347 347H
  304 304L 304H 304N 304LN
  316 316L 316Ti 316N 316LN
  321 321H 310S 310H 309S
  317 317L 347 347H
  Forca e rendimentit
  (Mpa)
  170;≥205 170;≥205 170;≥205
  Rezistenca në tërheqje
  (Mpa)
  485;≥515 485;≥515 485;≥515
  Zgjatimi (%) 35 35 35
  Test hidrostatik D(mm) Pmax
  (Mpa)
  D(mm) Pmax
  (Mpa)
  D(mm) Pmax
  (Mpa)
  D<25.4 7 D<25.4 7 D88.9 17
  25.4D<38.1 10 25.4D<38.1 10
  38.1D<50.8 14 38.1D<50.8 14
  50.8D<76.2 17 50.8D<76.2 17 D>88.9 19
  76.2D<127 24 76.2D<127 24
  D127 31 D127 31
  P=220.6t/D P=220.6t/D P=2St/DS=50%Rp0.2
  Testi i korrozionit ndërgranular ASTM A262 E ASTM A262 E ASTM A262 E
  Testi i rrymës Eddy ASTM E426 ASTM E426 ASTM E426
  OD Toleranca
  (mm)
  OD OD
  Toleranca
  OD OD
  Toleranca
  OD OD
  Toleranca
  D<25.4 +/-0,10 D<38.1 +/-0,13 10.3D48.3 +0,40/-0,80
  25.4D38.1 +/-0,15
  38.1 +/-0,20 38.1D<88,9 +/-0,25 48.3 <D114.3 +0,80/-0,80
  50.8D<63,5 +/-0,25
  63.5D<76.2 +/-0,30 88.9D<139,7 +/-0,38 114.3 <D219.1 +1,60/-0,80
  76.2D101.6 +/-0,38
  101.6 <D190.5 +0,38/-0,64 139.7D<203.2 +/-0,76 219.1 <D457.0 +2,40/-0,80
  190,5 <D228.6 +0,38/-1,14
  Toleranca WT
  (mm)
  OD WT
  Toleranca
  OD WT
  Toleranca
  OD WT
  Toleranca
  D38.1 +20%/-0 D<12.7 +/-15% 10.3D73.0 +20,0%/-12,5%
  12.7D<38.1 +/-10% 88.9D457.0
  t/D5%
  +22,5%/-12,5%
  D>38.1 +22%/-0
  D38.1 +/-10% 88.9D457.0
  t/D > 5%
  +15,0%/-12,5%

   

  Vetitë mekanike
  Klasa e çelikut Rezistenca në tërheqje, N/mm2 (min) Forca e rendimentit, N/mm2 (min) Zgjatimi, % (min)
  TP304 515 205 35
  TP304L 485 170 35
  TP316 515 205 35
  TP316L 485 170 35
  TP321 515 205 35

  (1) Tubat prej çeliku me aliazh ferritik të përfunduar në të ftohtë duhet të jenë pa shkallë dhe të përshtatshme për inspektim, një sasi e vogël oksidimi nuk konsiderohet shkallë.

  (2) Tubat prej çeliku të përfunduar të nxehtë me aliazh ferritik duhet të jenë pa shkallë të lirshme dhe të përshtatshme për inspektim.

  (3) Tubat prej çeliku inox do të zgjidhen pa shkallë, kur përdoret pjekja e ndritshme, turshia nuk është e nevojshme.

  (4) Çdo kërkesë e veçantë e përfundimit do të jetë subjekt i marrëveshjes ndërmjet furnizuesit dhe blerësit.

   

  Tub çeliku ASTM A213