10 måter å fjerne grader fra sømløse stålrør

Burs er allestedsnærværende i metallbearbeidingsprosessen.Uansett hvor avansert og sofistikert utstyr du bruker, vil det bli født med produktet.Dette skyldes hovedsakelig plastisk deformasjon av materialet og generering av overdreven jernspon ved kantene av det bearbeidede materialet, spesielt for materialer med god duktilitet eller seighet, som er spesielt utsatt for grader.

Gradetypene inkluderer i hovedsak flashgrader, skarpe hjørnegrader, sprut osv., som er utstikkende overflødige metallrester som ikke oppfyller kravene til produktdesign.For dette problemet er det for øyeblikket ingen effektiv måte å eliminere det i produksjonsprosessen, så for å sikre designkravene til produktet, må ingeniører jobbe hardt for å eliminere det senere.Så langt har det vært mange ulike avgradingsmetoder og utstyr for ulike stålrørprodukter (f.eks. sømløse rør).

Desømløst rørprodusenten har sortert ut de 10 mest brukte avgradingsmetodene for deg:

1) Manuell avgrading

Dette er også en vanlig metode i generelle bedrifter, ved å bruke filer, sandpapir, slipehoder osv. som hjelpeverktøy.Det er manuelle filer og pneumatiske interleavers.

Kommentar: Arbeidskostnaden er relativt dyr, effektiviteten er ikke veldig høy, og de komplekse tverrhullene er vanskelige å fjerne.De tekniske kravene til arbeidere er ikke veldig høye, og den er egnet for produkter med små grader og enkel produktstruktur.

2) Die avgrading

 

Grader avgrades ved hjelp av produksjonsdyser og stanser.

Kommentarer: Det kreves en viss produksjonsavgift for mugg (grov mugg + fin mugg), og en formingsform kan også være nødvendig.Den er egnet for produkter med enklere skilleflater, og dens effektivitet og avgradingseffekt er bedre enn manuelt arbeid.

3) Sliping og avgrading

Denne typen avgrading inkluderer vibrasjon, sandblåsing, valser, etc., og brukes i dag av mange bedrifter.

Kort kommentar: Det er et problem at fjerningen ikke er veldig ren, og etterfølgende manuell behandling av gjenværende grader eller andre avgradingsmetoder kan være nødvendig.Egnet for små produkter i store mengder.

4) Frys avgrading

Gradene blir raskt sprø ved hjelp av kjøling og deretter sprengt med prosjektiler for å fjerne gratene.

Kort kommentar: Prisen på utstyret er rundt 200 000 eller 300 000;den er egnet for produkter med liten grads veggtykkelse og små produkter.

5) Varmluftsavgrading

Også kjent som termisk avgrading, eksplosjonsgrading.Ved å introdusere noe brennbar gass i utstyrsovnen, og deretter gjennom påvirkning av noen medier og forhold, vil gassen eksplodere øyeblikkelig, og energien som genereres av eksplosjonen vil bli brukt til å løse opp og fjerne grader.

Kort kommentar: Utstyret er dyrt (millioner av dollar), med høye tekniske krav til drift, lav effektivitet og bivirkninger (rust, deformasjon);den brukes hovedsakelig til noen høypresisjonsdeler, for eksempel presisjonsdeler for biler og romfart.

6) Avgrading av graveringsmaskin

Kort kommentar: Prisen på utstyret er ikke veldig dyrt (ti tusenvis), det er egnet for enkel romstruktur, og den nødvendige avgradingsposisjonen er enkel og regler.

7) Kjemisk avgrading

Ved å bruke prinsippet om elektrokjemisk reaksjon kan deler laget av metallmaterialer avgrades automatisk og selektivt.

Kort kommentar: Den er egnet for innvendige grader som er vanskelige å fjerne, og egnet for små grader (tykkelse mindre enn 7 ledninger) av produkter som pumpehus og ventilhus.

8) Elektrolytisk avgrading

En elektrolytisk maskineringsmetode som bruker elektrolyse for å fjerne grader fra metalldeler.

Kommentar: Elektrolytten er til en viss grad etsende, og elektrolyse forekommer også i nærheten av delenes grad, overflaten vil miste sin opprinnelige glans, og til og med påvirke dimensjonsnøyaktigheten.Arbeidsstykket skal være rengjort og rustfritt etter avgrading.Elektrolytisk avgrading er egnet for avgrading av skjulte deler av kryssende hull eller deler med komplekse former.Produksjonseffektiviteten er høy, og avgradingstiden er vanligvis bare noen få sekunder til titalls sekunder.Den egner seg for avgrading av tannhjul, vevstenger, ventilhus og veivakseloljepassasjer etc., samt avrunding av skarpe hjørner.

9) Høytrykks vannstråleavgrading

Ved å bruke vann som medium, brukes den øyeblikkelige slagkraften til å fjerne grader og blinker som genereres etter prosessering, og samtidig oppnå formålet med rengjøring.

Kort kommentar: Utstyret er dyrt og brukes hovedsakelig i hjertet av biler og hydrauliske kontrollsystemer for anleggsmaskiner.

10) Ultralydavgrading

Ultralyd produserer øyeblikkelig høyt trykk for å fjerne grader.

Kommentar: hovedsakelig for noen mikroskopiske grader.Generelt, hvis du trenger å observere graten med et mikroskop, kan du prøve å fjerne den med ultralydbølger.


Innleggstid: 18. september 2023