Mafua'aga o le pala o paipa fa'afefeteina

O le paipa faʻafefete faʻafefete vevela o se mea sili ona manifinifi, malosi, faʻamatalaga ma mautu chromium-rich oxide ata tifaga (puipuiga ata) fausia i luga o lona luga e puipuia atoms okesene mai le toe susu ma toe oxidizing, ma maua ai tomai faapitoa anti-corrosion tomai.O le taimi lava e faʻaleagaina ai le ata palasitika ona o mafuaʻaga eseese, o le okesene atoms i totonu o le ausa poʻo le vai o le a faʻaauau pea ona ulu pe o le uʻamea i totonu o mea faʻapipiʻi uʻamea o le a faʻaauau pea ona paʻu, e mafua ai mea vailaʻau matala, ma luga o le uamea. mea o le a faaauau pea ona ele.E te iloa la le mafua'aga o le pala o paipa fa'afefete?

 

Iloiloga o mafuaʻaga o le pala o paipa faʻafefete faʻafefe:

O le pito i luga o le paipa fa'afefete fa'afefeteina o lo'o teuina i le pefu o lo'o i ai isi vaila'au vaila'au po'o mea fa'apipi'i o u'amea u'amea tu'ufa'atasi.I totonu o le ea susu, o le condensate i le va o le mea faʻaoga ma le ipu uʻamea e faʻapipiʻiina i latou i totonu o se tamaʻi maa toe faʻaleleia, ma mafua ai se faʻaogaina eletise ma faʻaumatia le ata puipui.O le mataupu faavae lea o le mea e taʻua o le maa muamua.

O sua oona (e pei o meleni, fualaau faisua, saimini falai, sputum, ma isi) e pipii i luga o paipa u'amea e le fa'aogaina vevela ma fau ai le sodium citrate i le i ai o le okesene aisa.I se taimi umi, o le sodium citrate o le a faaleagaina ai luga o mea uamea.

 

Acid, alkali, ma phosphate compound o loʻo faʻapipiʻi i luga o le paipa e le faʻafefeteina le vevela (e pei o le efuefu suamalie ma le pauta lime e sausau i luga o le puipui o le potu), e mafua ai le pala.

I le ea faʻaleagaina e le ea (e pei o kasa o loʻo i ai se aofaiga tele o le potassium thiocyanate, carbon oxide, ma le sulfur oxide), o le vai faʻafefete o le a mafua ai le sulfuric acid spots, lea o le a mafua ai le pala o vailaʻau o paipa.


Taimi meli: Nov-18-2021