Каков вид палка е посоодветен за производство на топло валани и ладно влечени бесшевни челични цевки

Цевната палка е палка за производство на челични цевки без шевови, а најкористени во мојата земја се тркалезните заготовки за континуирано леење и тркалачките заготовки.Според начинот на производство на цевчеста палка може да се подели на: ингот, непрекинато лиено палка, валана палка, сегментна палка и шупливо лиена палка.

 

Критериуми за избор на палка за цевчиња со топла валани челични цевки безшевни цевки

 

① Линијата за производство на бесшевни челични цевки со топло валани цевководи треба да користи заготовки од тркалезни цевки за континуирано лиење како суровини.Кога се произведуваат специјални класи на челик или се усвојуваат посебни производствени процеси, може да се користат други методи за снабдување со палка како што се тркалачки заготовки, ковани заготовки, полигонални челични синџири и синџири од електрозгура..

 

②Техничките услови на заградата за цевки треба да се усогласат со релевантните прописи на тековниот индустриски стандард „Континуирано леење тркалезни цевчиња палка“ YB/T4149.

 

Критериуми за избор на материјали за цевки за ладно валани и ладно влечени линии за производство на бесшевни челични цевки

 

① Материјалот за цевки за производствената линија за ладно валани челични цевки без шевови, е директно избран од квалификуваниот материјал за цевки произведен од линијата за производство на бесшевни челични цевки со топло валани.

 

②Големината на материјалот на цевката треба да биде блиску до големината на завршената челична цевка со ладно валани и ладно влечени.

 

Правилниот избор и употреба на празнините за цевки може да игра заштеда на време и ефикасна улога во производството и да произведе евтини, висококвалитетни производи од челични цевки без шевови.


Време на објавување: 17-11-2021 година