Цевка од не'рѓосувачки челик

Цевката од не'рѓосувачки челик е еден вид шуплив долг кружен челик, Цевката од не'рѓосувачки челик е вид на шуплив долг круг челик, кој е широко користен во нафта, хемиска индустрија, механички инструменти и други индустриски транспортни цевководи и механички структурни компоненти.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Нафтоводи

Цевчести производи за нафтена земја (OCTG) е фамилија на валани производи без шевови кои се состојат од цевка за дупчење, обвивка и цевки подложени на услови на товарење според нивната специфична примена.Обезбедува цела палета на висококвалитетен јаглероден челик и хромирана обвивка, обвивка за ERW, цевки, цевки за дупчење, врвни приклучоци и додатоци за цевки за употреба при дупчење нафта и гас и активности за завршување на бунарите.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Бесшевни челични цевки

Бесшевната челична цевка е направена од едно парче метал без шевови на површината, Методот на производство вклучува цевка за топло валање, цевка за ладно валање, цевка за ладно цртање, цевка за истиснување, дигалка на цевката итн.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Заварени челични цевки

Заварената цевка е цевка формирана со стегање на лента во цевка со однапред одредена форма и големина и потоа заварување на спојот со соодветен метод на заварување.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Галванизирана челична цевка

Поцинкуваниот челик може да се направи во силен водовод или цевководен материјал -- кој се спротивставува на корозија од изложеност на вода или елементи.Се користи за цевки за водоснабдување или како цврста цевка за надворешни апликации.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Монтирање на цевки и прирабница

Монтажата со прирабнички цевки е еден вид фитинзи за заварени цевки. Таквите фитинзи се користат за да се совпаднат со цевките, а некои одлеаноци се направени со сите фланши излеани заедно. Исто така, заварувањето е пост-обработка

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Со цел да се задоволи побарувачката на домашни нафтени деривати, да се обезбеди национална енергетска безбедност, државната компанија за нафта и гас на Казахстан, г-дин Кент, Павлодар, три нафтени рафинерии започна со масовно реновирање и модернизација.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Улогите на проектот се за инженерство на природен гас меѓу Романија и Бугарија, цевката треба да помине низ рамнини, ридови, односно изградбата и работењето е доста тешко.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Проектот главно се фокусира на транспортот на нафта. нафтоводот оди преку рид до еден град во Бразил со цел да се топи за различни намени.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Виетнамската корпорација за нафта и гас - PETRO VIETNAM го изгради пристаништето за извоз на производи во рамките на проектот за рафинеријата Dung Quat во провинцијата Куанг Нгаи, Виетнам.Морската утоварна капила се состои од три глави на дига секоја со две лежишта.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Изградбата на нафтоводот од нафтените полиња во Венецуела низ Колумбија до Пацификот, ќе ја пренесе тешката сурова нафта на Венецуела од сливот на реката Ориноко, како и колумбиската нафта.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Проектот главно опслужува нисконапонски транспорт на течности во градот и градот, што е голем инженерски проект во земјата.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Речиси сите јаглен, нуклеарни, геотермални, соларни термални електрани и централи за согорување отпад, како и многу електрани на природен гас се термички.Природниот гас често се согорува во гасните турбини, како и во котлите.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Докажаните резерви на јаглен во Индонезија се главно дистрибуирани во Суматра и островот Калимантан, особено концентрирани во централна и јужна Суматра, рударството на јаглен во Индонезија за отворен рудник, условите за рударство се подобри.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Саудиска јенбо - Медина е Саудиска Арабија Земјите ќе го реализираат проектот за пренос на вода за десалинизација на морската вода по големиот проект за пренасочување на водата во светиот град Медина, ќе ја забрзаат изградбата на водоводна цевка, во корист на муслиманите.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Хидрауличниот инженеринг е примена на принципите на механиката на флуиди за проблеми кои се занимаваат со собирање, складирање, контрола, транспорт, регулација, мерење и употреба на вода.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Морското инженерство нашироко се однесува на инженерството на чамци, бродови, нафтени платформи и кој било друг морски брод или структура.Поточно, морското инженерство е дисциплина на примена на инженерски науки, главно машински и електротехника.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Подморските цевководи се витални компоненти за инфраструктурата на многу општини.Овие цевководи носат такви работи како домашна вода, отпадна вода, електрични водови, гасоводи, комуникациски линии и системи за испуштање или довод.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Подводниот цевковод е опремен во реката, реката, езерото, морето под вода за пренос на течност, гас или лабава цврста цевка, на која не влијаат длабочината на водата, условите на теренот, како што се високата преносна ефикасност, ниската потрошувачка на енергија.Повеќето се закопани во подводна почва, а инспекцијата и одржувањето е тешко.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Поморски транспорт е испорака на стоки (товар) и луѓе по морски и други водни патишта.Пристанишните операции се неопходна алатка за овозможување на поморската трговија меѓу трговските партнери

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Поморски транспорт е испорака на стоки (товар) и луѓе по морски и други водни патишта.Пристанишните операции се неопходна алатка за овозможување на поморската трговија меѓу трговските партнери

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Поморски транспорт е испорака на стоки (товар) и луѓе по морски и други водни патишта.Пристанишните операции се неопходна алатка за овозможување на поморската трговија меѓу трговските партнери

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Индустриските издувни канали се цевководни системи кои ги поврзуваат аспираторите со индустриските оџаци преку други компоненти на издувните системи како вентилатор, колектори итн. Каналите се пневматски транспортери со низок притисок за да пренесуваат прашина, честички, струготини, испарувања или хемиски опасни компоненти.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Coast Chemical испорачува широк пакет на хемикалии, услуги, техничка поддршка и логистика за компаниите кои бараат заштеда на трошоците преку ефикасна употреба на квалитетни производи од cc и технички увид.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Кувајт е земја на нафтени ресурси со изобилство, фабрика за нафта, исто така, е многу широка, соодветно, фабриката за нафта главно се користи за рафинирање на нафта и преработка на нафта.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Прочистување на отпадни води е процес на отстранување на загадувачите од отпадните води и од отпадните води од домаќинствата, како истекување (ефлуенти), домашни, комерцијални и институционални.Вклучува физички, хемиски и биолошки процеси за отстранување на физички, хемиски и биолошки загадувачи.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

За нас

Hunan Great Steel Pipe Co., Ltd, со 30 години производство на челични цевки, е светска класа за производство и давател на услуги на заварени цевки со директно заварување со подводен лак како прва подружница на Shinestar Group.Hunan Great Steel Pipe Co., Ltd посветува поголемо внимание на областите за истражување на инженерството на гасоводот како пионер на кинескиот научен истражувачки институт за нафтоводи и гасоводи, како што се: употребата на нафтоводи и гасоводи, иновации во технологијата за заварување цевки, високо Истражување и развој на крајните водоводни материјали, како и специјални алатки за изградба на цевководи за технолошки иновации, научно-технолошки истражувања за заштита од корозија на цевководи, неуништувачки тестирања за научно-технолошки истражувања, недеструктивно тестирање, проценка на квалитетот на цевководот и стандарди за истражување на гасоводот и така натаму.

  • 20160317225925742574
  • 20160317225933833383
  • 20160317230031253125
  • 20160317230086478647
  • 20160317230172017201
  • 20160317230193399339
  • 20160317230246624662
  • 2016031723030997997