Fa'aletonu masani i luga ole faagaau e leai se seamless

Fa'aletonu masani i fafo o fa'alava fa'afefe (smls):

1. Gaugau faaletonu
Tufatufaina le masani: Afai o loʻo tumau pea le paʻu i luga o le paʻu o le paʻu faʻaauau, o le a aliali mai ni faaletonu gaugau loloto i luga o le pito i fafo o le paipa taʻavale, ma o le a tufatufa faʻaumi, ma o le a aliali mai "poloka" i luga o nisi vaega o luga. .O le loloto gaugau o le paipa taʻavale e tusa ma le 0.5 ~ 1mm, ma le tufatufaina atu o le gaugau o le 40 ° ~ 60 °.

2. Fa'aletonu gaugau tele
Tufatufaina faaumiumi: O faaletonu ta'e ma faaletonu tele gaugau e aliali mai i luga ole la'au fa'aauau pea, ma o lo'o tufatufa fa'aumi.O le tele o le loloto gaugau i luga o le pito i luga o paipa uʻamea seamless e tusa ma le 1 i le 10 mm.

 

3. Laititi ta'e faaletonu
Pe a suʻesuʻeina paipa uʻamea le lelei, o loʻo i ai ni faaletonu i luga o le puipui pito i fafo o le tino paipa e le mafai ona vaʻaia e mata le lavalava.O loʻo i ai le tele o faʻafitauli laiti gaugau i luga o le paipa uamea, o le loloto sili ona loloto e tusa ma le 0.15mm, o le pito i luga o le paipa uʻamea e ufiufi i se vaega o le uʻamea uʻamea, ma o loʻo i ai se vaega o le decarburization i lalo o le uʻamea uʻamea, o le loloto e tusa ma le 0.2mm.

4. Fa'aletonu laina
O loʻo i ai faʻaletonu laina i luga o le pito i fafo o le faʻauʻu uamea, ma o uiga faʻapitoa o le loloto papaʻu, lautele tatala, vaʻaia pito i lalo, ma le lautele lautele.O le puipui pito i fafo o le koluse o le paipa uʻamea e le mafai ona vaʻaia e mafai ona vaʻaia ma maosiosia ma le loloto o le <1mm, o loʻo i ai i foliga o se tootoo.A maeʻa togafitiga vevela, o loʻo i ai le faʻamaʻiina ma le decarburization i le pito o le tootoo o le paipa.

5. Fa'aletonu ma'ila'ila
O lo'o i ai fa'aletonu o le lua papa'u i luga o le pito i fafo o le fa'au'u u'amea fa'alava, e eseese le lapopo'a ma vaega.E leai se faʻamaʻi, decarburization, ma faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi i tafatafa o le lua;o le aano o loʻo siomia ai le lua e oomiina i lalo o le vevela maualuga, ma o le a aliali mai uiga faʻamaʻi palasitika.

6. Ta'e tineia
Quenching ma le fa'afefeteina o le vevela o lo'o fa'atinoina i luga o le fa'alava uamea, ma o lo'o fa'aalia ni ta'eta'e umi i luga o le pito i fafo, lea o lo'o tufatufaina i fasipepa ma se lautele lautele.

Fa'aletonu masani i luga ole pito i totonu ole faagaau:

1. Fa'aletonu o le tino
Fa'aaliga Macroscopic: O le puipui i totonu o le paipa uamea e leai ni fa'auiga ua fa'asoa fa'afuase'i ni fa'aletonu fa'aletonu fa'aumiumi, ma o le maualuga o nei mea fa'aletonu laiti e tusa ma le 0.2mm i le 1mm.
Microscopic uiga: O loʻo i ai filifili-pei o le uliuli-efuefu inclusions i le siʻusiʻu, ogatotonu ma siomia o le tino convex i itu uma e lua o le puipui totonu o le koluse-vaega o le paipa uʻamea seamless.O lenei ituaiga o filifili uliuli-efuefu o loʻo i ai le calcium aluminate ma se vaega itiiti o oxides composite (iron oxide, silicon oxide, magnesium oxide).

2. Fa'aletonu sa'o
Fa'aaliga Macroscopic: O fa'aletonu sa'o o lo'o aliali mai i paipa u'amea e leai se fa'auiga, fa'atasi ai ma le loloto ma le lautele, e tutusa ma maosi.

Uiga microscopic: O maosiosia i luga o le puipui i totonu o le koluse o le paipa uʻamea seamless o loʻo i ai i foliga o se tootoo ma le loloto o le 1 i le 2 cm.Oxidative decarburization e le aliali mai i le pito o le tootoo.O le mea o loʻo siomia ai le tootoo o loʻo i ai uiga o le rheology uʻamea ma le extrusion deformation.O le ai ai microcracks ona o le extrusion sizing i le faagasologa o sizing.


Taimi meli: Mati-16-2023