Процес на цевки од јаглероден челик без шевови

Како се прави челична цевка без шевови?
Бесшевни челични цевки се прават со загревање на цврстиот ингот и туркање на прободна прачка за да се формира шуплива цевка.Завршувањето на бесшевниот челик може да се направи преку техники како што се топло валани, ладно влечени, свртени, ротовалани итн. По завршувањето на процесот на завршна обработка, сите цевки потоа се тестираат под притисок на машината.Цевките се матрицаат откако ќе се измерат и измерат.Надворешната обвивка потоа може да се нанесе за употреба во апликации за авиони, проектили, лежишта против триење, убојни средства, итн. Дебелината на ѕидот за челични цевки без шевови се движи од 1/8 до 26 инчи надворешен дијаметар.

Големини и форми на челични цевки и цевки без шевови:
Бесшевни челични цевки и се достапни во сите големини.Може да биде тенок, мал, прецизен и тенок.Овие цевки се исто така достапни и во цврсти и во шупливи.Цврстите форми се нарекуваат прачки или шипки, додека шуплината може да се наведе како цевки или цевки.Бесшевните челични цевки и цевки се достапни во правоаголна, квадратна, триаголна и тркалезна форма.Сепак, кружната форма најчесто се користи и е достапна и на пазарот.

Употреба на беспрекорни челични цевки и цевки:
Бидејќи овие цевки се направени во електрична печка со топење, се добива квалитет на рафиниран челик кој е поцврст и поиздржлив.Бидејќи се највисоки челици отпорни на корозија, овие видови цевки се користат за нафтената и гасната индустрија.Овие цевки можат да се спротивстават на висока топлина и притисок, така што можат да бидат изложени на суперкритични пареи.


Време на објавување: 21-10-2019