Valg av nedsenket lysbue stålrør

1. Forrør med høye toppbarberingskrav, på grunn av ujevnt gassforbruk hos brukerne, hyppige rørtrykksvingninger og vekslende påkjenninger påført stålrør, vil defektene som eksisterer i rørene utvide seg under vekselbelastningen.Spiralsveisede stålrør med mange sveiser og høy sannsynlighet for feil kan ikke garantere normal drift.

 

2. Rørledningen går gjennom den seismiske forkastningssonen eller gjennom det lokale høyintensive jordskjelvområdet.På grunn av hyppige geologiske aktiviteter i disse seksjonene kan det genereres langsgående eller aksiale vekselspenninger på rørledningen.Det er mange spiralsveisinger, og muligheten for defekter er høyere enn for neddykkede buesveisede stålrør.Under langvarig stress er sannsynligheten for ulykker i spiralsveisede stålrør mye høyere enn for neddykkede buesveisede stålrør.Derfor bør neddykkede buestålrør brukes i dette området.

 

3. For rør med høye krav til innvendig og utvendig korrosjonsbeskyttende belegg, bør det brukes neddykkede buestålrør.Spiral neddykkede buesveisede stålrør har mange sveiser, og sveisesømhøyden er generelt høyere enn for neddykkede buesveisede stålrør.Når stålrøret er beskyttet mot innvendig og utvendig korrosjon, er kombinasjonen av anti-korrosjonsmateriale og bart rør ikke like sterk som det neddykkede buesveisede stålrøret, og den anti-korrosive effekten vil ikke bli nedsenket.

 

4. For viktig tverrkonstruksjon bør neddykkede buestålrør brukes.Siden fremtidig vedlikehold og forvaltning vil være vanskeligere enn vanlige rørledningsseksjoner, er bruk av nedsenkede lysbuestålrør med ytelse spesielt viktig.

 

  1. For svake ledd i rørledninger, som for eksempel varme albuerør, bør det benyttes neddykkede buestålrør.På grunn av retningsendringen tåler den varmvalsede albuen større indre og ytre krefter enn den rette rørseksjonen til en vanlig rørledning.På grunn av ulike faktorer i tilbakeholdsprosessen er det ikke lett å eliminere stress, og det er et relativt svakt ledd i langdistanserørledningen.Bruk av neddykkede lysbuesveisede stålrør med gode helhetlige egenskaper kan bøte på disse manglene.

Innleggstid: 09-04-2020