Paipa u'amea Su'esu'e masani NDT Metotia

1. su'esu'e fa'au'u u'amea fa'amaneta (MT) po'o su'esu'ega le leakage fa'amaneta (EMI)

O le suʻesuʻega faʻavae e faʻavae i luga o mea ferromagnetic o loʻo faʻamaneta i totonu o se maneta, o le faʻalavelaveina o meafaitino poʻo oloa (faʻaletonu), faʻaogaina o le maneta, faʻafefeteina o le paʻu maneta (poʻo le iloa e le detector) na faʻaalia (pe faʻaalia i luga o le meafaigaluega).O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina mo mea ferromagnetic poʻo luga poʻo latalata i luga ole suʻega o mea leaga.

2. su'esu'e fa'apa'u u'amea su'esu'e (PT)

E aofia ai le fluorescent, fa'alanu i ni auala se lua.Ona o lona faigofie, faigofie le faagaoioiga, e mo le leai o se maneta suʻesuʻega suʻega auala aoga mo faaletonu luga.E masani ona faʻaaogaina mo le asiasia o faʻaletonu i luga ole mea e le maneta.

O mataupu faavae o le fluoroscopy e siaki oloa o le a faatofuina i totonu o se vai fluorescent, ona o le capillary tulaga o seamless paipa uʻamea, tumu i le fluorescent vai i le faaletonu, aveese le vai i luga o le fogaeleele, ona o aafiaga malamalama, fluorescent vai i lalo. malamalama ultraviolet faʻaalia faaletonu.

Ole su'esu'ega fa'ato'a ole vali ole a'oa'oga ma ta'iala ole fluoroscopy e tutusa.E le mana'omia ni meafaigaluega fa'apitoa, na'o le fa'aogaina o fa'aletonu Fa'ata'ita'iga o le pa'u fa'apa'u i le vai valivali i fa'aletonu fa'aalia i luga o le suction.

3. su'esu'e ultrasonic paipa u'amea lamolemole (UT)

O lenei metotia o le faʻaaogaina o le vibration ultrasonic e suʻe ai mea poʻo vaega i totonu (poʻo luga) faʻaletonu.Faʻalagolago i le faʻaogaina o le ultrasonic vibration e mafai ona vaevaeina i le CW ma le pulsed wave;e tusa ai ma auala eseese o le vibration ma propagation e mafai ona vaevaeina i p-galu ma s-galu ma luga o galu ma tamai mamoe galu 4 foliga i le workpiece salalau;e tusa ai ma le felauaiga leo eseese ma tulaga taliaina, ma e mafai ona vaevaeina i se suʻesuʻega tasi ma suʻega.

4. faagaau u'amea lamolemole mo su'ega a Eddy (ET)

Eddy i le taimi nei su'esu'ega o alternating maneta e maua ai le taimi tutusa o le Eddy i le uamea, fa'aaoga le Eddy-i le taimi nei le tele sootaga i le va o le resistivity o mea metallic ma iloa faaletonu.Pe a faaletonu i luga (ta'e), o le resistivity o le a faateleina le i ai o faaletonu, e fesootai ma Eddy-i le taimi nei ua faaitiitia e tusa ai, suiga laiti ina ua mavae le faalauteleina o le Eddy meafaifaaili i le taimi nei ua faailoa mai, o le a mafai ona faaalia le i ai ma le tele o faaletonu.

5. su'esu'ega fa'ale-tio fa'alava fa'au'u u'amea (RT)

O se tasi o auala muamua o suʻega e le faʻaleagaina, e faʻaaogaina lautele i mea uʻamea ma mea e le o ni uʻamea ma oloa mo suʻega faʻaletonu i totonu, e sili atu nai lo le 50-tausaga talafaasolopito.E le mafaatusalia tulaga lelei, e pei o faaletonu o le suega, faatuatuaina ma intuitiveness, radiographic ma o le a faaaogaina mo suesuega faaletonu ma avea o se faamaumauga lelei o faamaumauga.Ae o le auala lea e sili atu le lavelave, maualuga le tau faʻaletonu, ma e tatau ona gauai atu i le puipuiga o le radiation.


Taimi meli: Apr-05-2021