Cross-rolling piercing prosess og kvalitetsfeil og deres forebygging

Dekryssrullende piercingsprosesser den mest brukte i produksjonen av sømløse stålrør, og ble oppfunnet av de tyske Mannesmann-brødrene i 1883. Kryssrulle-piercingsmaskinen inkluderer to-rulls kryssrullende piercingmaskin og tre-rulls kryssrullende piercingmaskin.Kapillærkvalitetsdefektene som oppstår ved kryssrulling og gjennomhulling av røremne inkluderer hovedsakelig innoverfolding, utoverfolding, ujevn veggtykkelse og overflateriper av kapillærrør.

Kapillærinnfolding: Kapillær er den defekten som mest sannsynlig oppstår ved kryssrullende piercing, og den er nært knyttet til piercingytelsen til røremnet, justeringen av piercingprosessparametrene til piercingpassmaskinen og kvaliteten på piercingen støpsel.Faktorer som påvirker kapillærinnfolding: en er reduksjonen (hastigheten) og kompresjonstidene før pluggen;den andre er hullformen;den tredje er overflatekvaliteten til pluggen.
Utoverbøyning av kapillarrøret: Mesteparten av utoverbøyningen av kapillarrøret er forårsaket av overflatedefekten til røremnet, som er en annen overflatekvalitetsdefekt som lett oppstår når røremnet kryssrulles og gjennombores.Faktorer som påvirker kapillær utoverbøyning: A. røremneplastisitet og perforasjonsdeformasjon;B. overflatedefekter i røremne;C. perforeringsverktøyets kvalitet og passform.

Ujevn kapillærveggtykkelse: Det er ujevn tverrveggtykkelse og ujevn langsgående veggtykkelse.Ved kryssrulling og gjennomboring er det mest sannsynlig at det oppstår ujevn tverrveggtykkelse.Hovedfaktorene som påvirker den ujevne tverrveggtykkelsen til kapillarrøret er: oppvarmingstemperaturen til røremnet, sentreringen av rørenden, justeringen av hullmønsteret til piercingsmaskinen og formen på verktøyet, etc.

Riper i kapillæroverflaten: Selv om kravene til overflatekvaliteten til perforerte kapillærrør ikke er like strenge som til rørvalseverk og dimensjoneringsverk for stålrøroverflatekvalitet, vil alvorlige overflateriper på kapillærrør også påvirke overflatekvaliteten til stålrør.Faktorer som påvirker overflateslitasjen til kapillarrøret: hovedsakelig fordi overflaten til perforeringsverktøyet eller utgangsrullebordet til piercingsmaskinen er sterkt slitt, ru eller rullebordet ikke roterer.For å hindre at kapillæroverflaten blir ripet opp av overflatedefektene til perforeringsverktøyet, bør inspeksjonen og slipingen av perforeringsverktøyet (styresylinder og trau) styrkes.


Innleggstid: Jan-10-2023