Tulaga lelei ma le le lelei o le faʻalauteleina o le vevela paipa uamea carbon

I le taimi nei, o paipa uʻamea e faʻaaogaina lautele ma e tele ituaiga.O le fa'alauteleina o le vevela o le paipa uamea carbon o se tasi o latou.E tele ona itu lelei, ae o le mea moni e le aunoa ma ni mea le lelei.O loʻo taua i lalo se faʻamatalaga auiliili o le lelei ma le le lelei o paipa uamea faʻalauteleina vevela egaosi paipa uamea carbon, fa'amoemoe e fesoasoani ia te oe ia malamalama i lenei oloa.

Tulaga lelei ofa'alautelega vevelapaipa uamea carbon:

E mafai ona faʻaumatia le fausaga faʻapipiʻi o le paipa uʻamea, faʻamamaina le tele o le saito o le paipa uʻamea vevela, faʻaitiitia le faʻaletonu o le microstructure, faʻapipiʻi le paipa uʻamea vevela i le fausaga ma faʻaleleia mea tau masini.O lenei faʻaleleia atili o loʻo atagia mai i le taʻavale, ina ia le toe i ai i le paipa uʻamea vevela-faʻalauteleina le isotropy tutusa, ma o pupuni, taʻetaʻe ma porosity e gaosia i le liligiina e mafai foi ona faʻafefe i lalo o le galuega o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le mamafa. .

Le lelei ofa'alautelega vevelapaipa uamea carbon:

1. Fa'alavelave fa'aletonu e mafua mai i le fa'amalieina le tutusa.Fa'amama avega e fa'atatau i le fa'aleaogaina o le tagata lava ia i totonu e aunoa ma le malosi mai fafo.O ia fa'amamafa o totoe o lo'o i ai i paipa u'amea fa'avela vevela o vaega fa'asaga eseese.E masani lava, o le tele o le vaega tele o le vaega uamea, o le tele o le mamafa o totoe.O le faʻamaʻi faʻaletonu e masani lava o le paleni o le tagata lava ia, ae o loʻo i ai pea se aafiaga tutusa i uiga o vaega uʻamea i lalo o le gaioiga a le malosi mai fafo.O ia itu e pei o le fa'aletonu, le vevesi, tete'e o le vaivai, ma isi mea e ono iai ni a'afiaga leaga.

2. A maeʻa le faʻalauteleina o le vevela, o mea faʻapipiʻi e le o ni uʻamea (e masani ona aofia ai sulfides ma oxides ma silicates) i totonu o le paipa uʻamea faʻalauteleina vevela o loʻo oomiina i ni laupepa manifinifi, e mafua ai le delamination (interlayer).Delamination o le a matua faaleagaina ai meatotino tensile o le vevela-faʻalauteleina paipa uʻamea i luga o le itu mafiafia, ma a faʻaitiʻitia le uelo, interlaminar masae e ono tupu.O le vaega fa'aletonu ona o le fa'aitiitia o le uelo e masani lava o le tele o taimi e maua ai le mata'utia ma e sili atu le maualuga nai lo le fa'aletonu ona o le uta.


Taimi meli: Oke-20-2022