O a'afiaga e a'afia ai le malosi e maua mai ai le paipa e leai se mea

O le malosi o le gaosiga o se manatu taua i le tulaga o le masini paipa.O le taua o le faʻamalosi o paipa uʻamea e le faʻaogaina pe a fua mai mea ductile.A o le a deform le paipa uamea seamless i lalo o le gaioiga o le malosi, o le deformation i lenei taimi e mafai ona vaevaeina i ni auala se lua: deformation palasitika ma deformation elastic.

1. O le a le mou atu le faʻaleagaina o le palasitika pe a mou atu le malosi i fafo, ma o le paipa uʻamea e leai se mea o le a feagai ma le faʻaleagaina tumau.
2. Elastic deformation o lona uiga i lalo o le tulaga o le malosi i fafo, pe a mou atu le malosi i fafo, o le a mou atu foi le deformation.

O le malosi e maua mai ai foi le taua o le mamafa o le paipa faʻafefe pe a amata ona oʻo i le faʻaleagaina o palasitisi, ae ona o le mea faʻapitoa e le oʻo i le faʻaleagaina o palasitisi pe a faʻalauteleina e se malosi i fafo, naʻo le mea ductile e maua ai le malosi.

O iinei, o le malosi e maua mai ai le paipa e leai se mea matou te taʻua o le faʻatapulaʻaina o le gaosiga pe a tupu, ma le faʻalavelave e faasaga i le micro-plastic deformation.A sili atu le malosi nai lo lenei tapulaa, o le vaega o le a tumau le toilalo ma e le mafai ona toe maua.

O a'afiaga i fafo e a'afia ai le malosi e maua mai ai paipa e leai ni fa'auiga o le: vevela, fua fa'atatau, ma tulaga fa'alavelave.A o faʻaitiitia le vevela ma faʻateleina le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le malosi o le gaosiga o le paipa uʻamea faʻafefeteina e faʻateleina foi, aemaise lava pe a maaleale le uʻamea kupita e faʻatatau i le tino i le vevela ma le faʻalavelave, lea o le a mafua ai le faʻaleagaina o le uamea.E taua tele foi le aafiaga i le tulaga o le atuatuvale.E ui lava o le malosi o le gaosiga o se faʻamatalaga taua e atagia mai ai le faʻatinoina o le gaosiga o mea gaosi, e ese le malosi o le gaosiga ona o tulaga faʻalavelave eseese.
O a'afiaga fa'apitoa e a'afia ai le malosi e maua ai: fusi, fa'alapotopotoga, fausaga, ma le natura atomika.Afai tatou te faʻatusatusaina le malosi e maua mai ai le uʻamea paipa faʻatasi ma seramics ma mea polymer, e mafai ona tatou vaʻaia mai ai o le aʻafiaga o fusi faʻatasi o se faʻafitauli taua.


Taimi meli: Feb-06-2023