E fa'afefea ona puipuia le ta'e o le su'isu'i o le paipa uelo maualuga?

I paipa uelo fa'aumiumi maualuga (ERW paipa uamea), o fa'aaliga o ta'eta'ei e aofia ai ta'ei uumi, ta'ei fa'alotoifale fa'alotoifale ma ta'ei fa'alavelave fa'afuase'i.E iai foi paipa u'amea e leai ni ta'eta'e i luga pe a uma ona uelo, ae o le a aliali mai ta'eta'ei pe a uma ona fa'amafola, fa'asa'o po'o le su'eina o le mamafa o le vai.

Mafuaaga o ta'e

1. Le lelei o mea mata'utia

I le gaosiga o paipa uelo, e masani lava ona i ai burrs tetele ma le tele o mea mata faafitauli lautele lautele.
Afai o le burr o loʻo i fafo i le taimi o le faʻagasologa o le uelo, e faigofie ona faʻatupuina faʻaauau ma umi faʻalavelave faʻalavelave.
O le lautele o le mea mata e lautele tele, o le oomi le pu taʻavale ua sili atu ona faʻatumu, faia ai se foliga ueloina peach, o le faʻailoga pito i fafo e tele, o le uelo i totonu e laʻititi pe leai, ma o le a taʻe pe a uma ona faʻasaʻo.

2. Tulaga sooga tulimanu pito

O le tulaga o fesoʻotaʻiga tulimanu o le pito o le paipa avanoa o se mea masani i le gaosiga o paipa uelo.O le laʻititi o le lautele o paipa, o le sili atu foi lea o le ogaoga o le sooga tulimanu.
O le le atoatoa o le fetuutuuna'iga o se mea e mana'omia muamua mo sooga tulimanu.
O le mamanu le lelei o le paʻu o le squeeze roller pass, o le pito i fafo o le pito i fafo ma le maualuga o le maualuga o le taʻavale o mea taua ia e aʻafia ai le sooga tulimanu.
E le mafai e le laina ta'itasi ona fa'ate'aina fa'afitauli fa'atasi tulimanu e mafua mai i le le lelei o le fa'aliliina.Faʻateleina le malosi faʻamalosi, a le o lea o le a vaivai le taʻavale oomi ma avea ma elliptical i le vaega mulimuli o le gaosiga, lea o le a faʻaleagaina ai le maʻai o le peach-foliga uelo ma mafua ai fesoʻotaʻiga tulimanu ogaoga.

O le sooga tulimanu o le a mafua ai ona tafe mai le tele o uʻamea mai le pito i luga, ma fausia ai se faʻagasologa le faʻafefeteina.I le taimi nei, o le ai ai le tele o uʻamea uʻamea, o le suʻiga uʻamea o le a ova le vevela, ma o le a vevela le pito i fafo, faʻalavelave, lapoa ma e le faigofie ona sasa.Afai e le pulea lelei le saoasaoa o le uelo, o le "uelo sese" o le uelo o le a mautinoa lava e tupu.

O le pito pito i fafo o le taʻavale oomi e tele, ina ia le faʻatumu atoatoa le paipa i totonu o le faʻapipiʻi, ma o le tulaga faʻafesoʻotaʻi pito e suia mai le tutusa i le "V" foliga, ma o le mea na tupu e le o faʻafefeteina le suʻega i totonu. .

E umi se taimi e ofuina ai le ta'avale oomi, ma ua ofuina le fa'avae pito i lalo.O 'au e lua e fausia ai se maualuga maualuga, e mafua ai le le lava o le faʻamalosi malosi, ellipse tuʻu saʻo ma le faʻaogaina o le tulimanu ogaoga.

3. Filifiliga le talafeagai o faʻasologa o gaioiga

O le fa'agasologa o le fa'agasologa o le gaosiga o paipa uelo maualuga e aofia ai le saosaoa uelo (iunite saosaoa), vevela vevela (maualuga le malosi), uelo i le taimi nei (maualuga taimi masani), malosi extrusion (oloa meafaigaluega mamanu ma mea), tulimanu tatala (oloina. ) o le meafaigaluega Fuafuaga ma meafaitino, tulaga o le induction coil), inductor (mea o le coil, faʻasolosolo itu, tulaga) ma le tele ma le tulaga o le tetee.

(1) Ole maualuga ole taimi (mautu ma faʻaauau) mana, faʻavavevave faʻamalosi, faʻamalosi faʻamalosi faʻamalosi ma le tulimanu tatala o taʻiala sili ona taua o le faagasologa, lea e tatau ona fetaui lelei, a leai o le a aʻafia le lelei o le uelo.

①Afai o le saoasaoa e maualuga tele pe maualalo tele, o le a mafua ai le maualalo o le vevela o le faʻafefeteina ma le vevela maualuga, ma o le a taʻe le uelo pe a uma ona faʻamafola.

②A le lava le malosi o le faʻamalosi, e le mafai ona faʻapipiʻi faʻatasi le uʻamea pito e faʻapipiʻiina, o mea leaga o loʻo totoe i totonu o le uelo e le faigofie ona faʻamalo, ma faʻaitiitia le malosi.

Pe a tele naua le malosi o le extrusion, faʻateleina le faʻaogaina o le uʻamea, o le toega e faigofie ona faʻamalo, o le sone e afaina ai le vevela e vaapiapi, ma faʻaleleia le lelei o le uʻamea.Ae peitaʻi, afai e maualuga tele le mamafa, o le a mafua ai le lapopoa o aloiafi ma faʻafefeteina, ma mafua ai ona faʻapupulaina le oxide uʻamea ma se vaega o le paʻu palasitika uʻamea, ma o le a sili atu le manifinifi o le uelo pe a uma ona valu, ma faʻaitiitia ai le malosi o le uelo.
O le malosi o le extrusion talafeagai o se mea e manaʻomia muamua e faʻamautinoa ai le lelei o le uelo.

③O le pito tatala e telē tele, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le faʻalavelave vavalalata, faʻateleina le gau o le taimi nei, ma faʻaitiitia ai le vevela o le uelo.Afai e uelo i le saoasaoa muamua, o le a aliali mai ta'eta'ei;

Afai e laʻititi tele le tulimanu tatala, o le a le mautu le faʻaogaina o le taimi nei, ma o se paʻu laʻititi (faʻapitoa o se faʻalavelave faʻafuaseʻi) ma taʻe o le a tupu i le mea oomi.

(2) O le inductor (coil) o le vaega autu o le vaega uelo o le paipa uelo maualuga.O le va i le va o le paipa ma le lautele o le avanoa o loʻo i ai se aafiaga tele i le lelei o le uelo.

① O le va i le va o le inductor ma le paipa avanoa e telē tele, e mafua ai le pa'ū malosi o le faʻaogaina o le eletise;
Afai o le va i le va o le inductor ma le paʻu avanoa e laʻititi tele, e faigofie ona faʻaosoina le eletise i le va o le inductor ma le paʻu avanoa, e mafua ai le faʻafefeteina, ma e faigofie foi ona faʻaleagaina e le faʻaogaina o le paipa.

② Afai o le lautele tatala o le inductor e tele naua, o le a faʻaitiitia ai le vevela o le faʻafefe o le pito o le paipa.Afai e vave le saosaoa uelo, uelo sese ma ta'e e ono tupu pe a uma ona fa'asa'o.

I le gaosiga o paipa faʻafefeteina maualuga, e tele mea e mafua ai le vaʻaia, ma o auala puipuia e ese foi.E tele naua suiga i le faagasologa o le uelo maualuga, ma soʻo se faʻaletonu o fesoʻotaʻiga o le a iu lava ina aʻafia ai le lelei o le uelo.


Taimi meli: Iul-25-2022