ʻO ke ala nānā maikaʻi o ka paipu spiral

ʻO ke ala nānā maikaʻi o ka paipu spiral (ssaw) penei:

 

1. Ka hoʻoholo ʻana mai ka ʻili, ʻo ia hoʻi, ma ka nānā ʻana.ʻO ka nānā ʻana i nā hui welded kahi kaʻina maʻalahi me nā ʻano nānā like ʻole a he ʻāpana koʻikoʻi o ka nānā ʻana i ka huahana i hoʻopau ʻia, ʻoi aku ka nui o ka ʻike ʻana i nā hemahema o ka ili a me nā ʻano deviations.ʻO ka maʻamau, ʻike ʻia e nā maka ʻōlohelohe a hoʻāʻo ʻia me nā mea hana e like me nā hiʻohiʻona maʻamau, nā ana a me nā aniani hoʻonui.Inā loaʻa kahi kīnā ma ka ʻili o ka weld, aia paha kahi kīnā i ka weld.

2. Nā hana nānā kino: ʻO nā ʻano nānā kino ke ʻano e hoʻohana ai i kekahi mau hanana kino no ka nānā ʻana a i ʻole ka hoʻāʻo ʻana.ʻO ka nānā ʻana i nā hemahema o loko o nā mea a i ʻole nā ​​​​'āpana e hoʻohana maʻamau i nā ʻano hoʻāʻo ʻole luku.X-ray flaw detection is the mostly used method for non-destructive testing of spiral steel pipes.ʻO nā hiʻohiʻona o kēia ʻano ʻike he pahuhopu a pololei, kiʻi kiʻi manawa maoli e nā mīkini X-ray, lako polokalamu e hoʻoponopono aunoa i nā hemahema, ʻimi i nā hemahema, a ana i ka nui o nā hemahema.

3. ʻO ka ho'āʻo ikaika o ka moku kaomi: Ma waho aʻe o ka ho'āʻo hoʻopaʻa, ua hoʻokomo pūʻia ka moku kaomi i ka ho'āʻo ikaika.ʻO ka maʻamau he ʻelua ʻano o ka hoʻāʻo hydraulic a me ka hoʻāʻo pneumatic.Hiki iā lākou ke hoʻāʻo i ka weld density o nā moku a me nā paipu e hana ana ma lalo o ke kaomi.ʻOi aku ka maʻalahi a ʻoi aku ka wikiwiki o ka hoʻāʻo pneumatic ma mua o ka hoʻāʻo hydraulic, a ʻaʻole pono e hoʻokahe ʻia ka huahana i hoʻāʻo ʻia, ʻoi aku ka paʻakikī o nā huahana.Akā ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka hoʻāʻo ʻana ma mua o ka hoʻāʻo hydraulic.I ka wā o ka hoʻāʻo, pono e mālama ʻia nā hana palekana a me nā ʻenehana i mea e pale ai i nā pōʻino i ka wā o ka hoʻāʻo.

4. Ho'āʻo Compaction: No nā pahu welded e mālama ana i ka wai a i ʻole ke kinoea, ʻaʻohe hemahema o ka weld, e like me ke komo ʻana i nā māwae, pores, slag, impermeability a me ka hui wehe, a me nā mea ʻē aʻe, hiki ke hoʻohana ʻia e ʻike i ka hoʻāʻo compaction.ʻO nā ʻano hoʻokolohua Densification ʻo: hoʻāʻo kerosene, hoʻāʻo wai, hoʻāʻo wai, etc.

5. ʻO ka hoʻāʻo ʻana i ke kaomi hydrostatic Pono e hoʻokō ʻia kēlā me kēia paipu kila i kahi hoʻokolohua hydrostatic me ka ʻole o ka leakage.ʻO ke kaomi hoʻāʻo e like me ke kaomi hoʻāʻo P = 2ST / D, kahi o ka hoʻāʻo hoʻāʻo hydrostatic o S ʻo Mpa, a ua hoʻoholo ʻia ke kaomi hoʻāʻo hydrostatic e nā kūlana pili.ʻO 60% o ka puka i hōʻike ʻia ma ke ʻano maʻamau.Ka manawa hoʻoponopono: D <508 mālama ʻia ke kaomi hoʻāʻo no ka emi ʻole o 5 kekona;d ≥ 508 ho'āʻo kaomi i mālama 'ia no ka emi o 10 kekona.

6. ʻO ka hoʻāʻo ʻole o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka hoʻoheheʻe ʻana i nā paipu kila, nā poʻo kila a me nā apo apo e hana ʻia e ka X-ray a i ʻole ka hoʻāʻo ultrasonic.No nā wiliwili kila kila i lawe ʻia e nā wai maʻamau hiki ke puhi ʻia, e hana ʻia ka 100% X-ray a i ʻole ka hoʻāʻo ultrasonic.Pono e nānā ʻia nā wiliwili o nā paipu kila e lawe ana i nā wai maʻamau e like me ka wai, ka wai, ka ea, ka mahu wela, a me nā mea ʻē aʻe e ka X-ray a i ʻole ultrasonic.ʻO ka maikaʻi o ka nānā ʻana i ka X-ray ʻo ia ke kumu o ke kiʻi, ʻaʻole kiʻekiʻe nā koi no ka ʻoihana, a hiki ke mālama ʻia ka ʻikepili.


Ka manawa hoʻouna: Dec-09-2022